Honden activiteitencoach

Begeleiding in het dagelijks leven van jou en je hond! 

Een activiteitencoach begeleid hond en baas in een privetraject. We gaan samen opzoek naar de perfecte balans in het dagelijks leven van jou en je hond waarin activiteit en rust centraal staan. Wat vindt hij leuk? Wat past bij hem? Hoe leert jouw hond? Maar ook: Wat vindt jij leuk om te doen met je hond? Wat vindt jij niet leuk? En wat wil jij graag leren om te doen met je hond? Hoe kan ik het leven van mijn hond leuker maken? Hoe kan ik zorgen dat mijn hond meer rust ervaart tijdens visite? Hoe kan ik mijn hond afleiden? Mijn hond vindt kinderen niet zo leuk, wat kan ik doen? Ik weet nog niet zo goed wat mijn net geadopteerde hond uit Spanje al aan kan. Mijn puppy is erg druk na het wandelen is hij wel moe?

Ik kan jullie daarbij helpen! 

Hoe ziet een coaching traject eruit:

In zes weken tijd gaan we tijdens privé sessies samen op zoek naar een passend dagritme dat past bij jou en je hond. We kijken naar de hond als individu en naar jullie als team samen of gezin. Situaties die jullie lastig vinden, of wil je gewoon graag meer met je hond doen, maar wel iets wat jullie allebei leuk vinden en past bij het ras of persoonlijkheid van je hond? Of wil je de perfecte balans tussen activiteit en rust voor je puppy? Een rustige start voor jouw net geadopteerde hond?

In het samen stellen van een activiteitenplan voor de hond gaan we kijken naar het voermoment, visite, sociaal contact naar mensen en honden, de wandelingen, rustmomenten, wat kan jouw hond nog (bijv Ouderdom of uitvallende zintuigen)
Maar ook naar wat kan jij? Wat wil jij? Hoeveel uur per dag heb jij tijd voor je hond?

Intake
Tijdens een intake gesprek nemen we samen een vragenlijst door, na al deze vragen heb ik een perfect beeld van jou en je hond en hoe jullie op dit moment leven. Waar jullie tegenaan lopen en wat jullie hulp vragen/problemen zijn.
Hierna ga ik een aantal testjes doen met de hond, indien hij het toelaat dat ik dat doe. Door de testjes kom ik een heleboel te weten over de persoonlijkheid van jouw hond, welke zintuigen hij graag gebruikt en wat hij leuk vindt/durft/nog kan.

Na de intake ga ik thuis aan de slag en maak ik aan de hand van de uitslag van de vragenlijst en de testjes een persoonlijk activiteiten plan. 

Tweede bezoek
Dit plan leg ik jullie voor in een tweede bezoek en dan gaan we samen de activiteiten en tips doornemen en oefenen.

Telefonische afspraak
2 weken na het doornemen van het activiteitenplan hebben we een telefonische afspraak om te bespreken hoe het gaat en waar ik jullie kan ondersteunen.

Eind evaluatie
Als er 6 weken voorbij zijn, kom ik voor een afsluitend gesprek en passen we het plan aan waar nodig of waar kan.

Wat behandelen we tijdens het traject

 • Het voermoment 
 • De wandelingen
 • Het ontvangen van visite
 • De spelletjes
 • sociaal contact met mensen
 • visite
 • sociaal contact met andere honden
 • Rust door revalidatie traject
 • Balans tussen activiteit en rust

Voor wie is een activiteiten coaching traject geschikt

Wat kun je als eigenaar allemaal zelf na dit traject
Na het coaching traject waarin je dus drie privé sessies krijgt en een telefonische evaluatie, kun jij op basis van alle informatie die je nu hebt over de persoonlijkheid van je hond: Jouw hond op verschillende manieren voeren, weet je perfect wat voor soort prikkels en hoeveel jouw hond kan hebben, weetje wat jouw hond leuk vindt om te spelen, wat zijn favoriete wandelplek is, hoe je de wandeling zo veel mogelijk kunt benutten om de zintuigen van jouw hond te prikkelen. Je weet welke tools je kunt inzetten voor jouw hond als er visite komt, je kunt de balans voor jouw hond vinden, je weet wanneer het teveel voor jouw hond is en nog zoveel meer....
Je weet welke activiteiten je kunt inzetten op welk moment en waarom.

Wat kun je verwachten tijdens het coaching traject

 • Intake gesprek van 75 minuten
 • Het maken van een passend activiteitenplan voor jou en je hond
 • Tweede afspraak waarin ik het activiteitenplan aanbied en waarin we de tips en truck gaan oefenen en toepassen van 75 minuten
 • Telefonische afspraak om te evalueren hoe het gaat en waarin we evt. aanpassingen maken in het activiteitenplan van 30 minuten
 • Eind afspraak na 6 weken en bespreken waarin we eventueel aanpassingen moeten maken of nieuwe activiteiten kunnen toepassen van 60 minuten

Wat kost het?
Voor € 175 incl. BTW 
Krijg jij 5 uur privé begeleiding met jouw hond
Passend op maat gemaakt activiteitenplan voor jou en je hond
Een goodiebag t.w.v. € 25 euro

Vervolgconsult € 35,00 per 60 minuten
€ 0.20 cent per kilometer vanaf postcode 2025DE